1 Ekim 2014 Çarşamba

EVLERDE LAMİNAT PARKE

günlük haber oku

Evlerde laminant parke kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşmaktadır. Laminat parke yüzeyleri  örten ve insanlar vakitlerinin çoğunu üzerinde geçirdikleri  parkelerdir. Laminant parke günümüzün değişen çağında oldukça ilgi ve öneme sahip konumdadır. Asla tropikal orman ürünleri kullanılmamakta olup nesli tükenmeye yüz tutmuş sert ağaç ürünleri kullanılmamaktadır. Laminat parke doğal malzemelerden elde edilmektedir. Laminat parke sıkılaştırılmış talaş üzerine reçine emdirilerek meydana getirilen kağıt parçasıdır. Laminat parke kaplama parçası olarak kabul edilmektedir.


Günümüzde ilgiyle karşılanan laminat parkeyi bazı kişiler lamine ile karıştırmaktadır. İkisi arasında çok fark bulunmaktadır. Lamine tamamiyle organik agaç malmzemesidir. Laminat parke ise laminenin vermiş olduğu görüntünün tamamen fotokopisi şeklindedir. Sağlığa zararlı boyalar kesinlikle içermemektedir. Lamine de fiyatlar oldukça pahalı olmakla birlikte rutubete yol acan dezavantajları bulunmaktadır. Laminat parke bu olumsuz durumu tam anlamıyla  olumlu duruma dönüştürmektedir. Günümüzde laminat parke evlerde kulanılan halı ve muşambanın yerini almış durumdadır.


Laminat parkenin fiyatı lamineye göre ucuz laminat parke kullanımını arttırmış durumdadır. Evlerde laminat parke kullanımında parkenin su geçirmez özelliğinin olması rutubeti önlemiş durumdadır. Ev hanımları laminat parkeden oldukça memnun ve diğer ev hanımlarına öneride bulunmaktadırlar. Laminat parke yeni yapılan modern binalarda da yerini almış durumdadır. Evlerdeki laminat parkeler ayrıca zeminin soğuk olduğunda soğuğa karşıda korumaktadır. Laminat parke yapımı oldukça kısa zaman içermektedir. Bu yüzden kişilerin lamineye göre rağbeti arttırmış durumdadır.


Laminat parkede iş teslimi oldukça  kısa sürede gerçekleştirilir. Zeminin düz olması laminat parkenin düzgün,estetik ve amacına uygun bir şekilde yapılmasını sağlar. Zeminde yamukluğun bulunması aralıklar oluşmasına sebep olur ve bu da kullanıcı tarafından can sıkan bir durumdur. Zemin düz değilse ustalar tarafından düzleştime işlemi yapıldıktan sonra laminat parke döşemeye başlanmalıdır. Laminat parkenin kaliteli olması uzun süre kullanılacağı anlamına gelmektedir. Dünya’da laminat parkenin ortaya çıkmasıyla birçok ilgi ve istek artmıştır. Türkiye’de bu ilgiyi gösterenlerdendir.



EVLERDE LAMİNAT PARKE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder