27 Mayıs 2013 Pazartesi

gelinlik nasıl saklanır

gelinliğiniz, her bir parçası o özel günün anılarını taşıyan, en mutlu gününüzden kalan en güzel hatıradır. onu bir kez daha giymek için neler vermezdiniz? belki bir gün başka şekil ve tarzlarda giyebilirsiniz. özel bir gününüzde eşinize güzel bir süpriz yapmak isteyebilirsiniz yada biraz şekil ve renk katarak gelinliğinizi güzel bir gece kıyafetine dönüştürebilirsiniz.

 

ama gelinliğinizi o özel güne kadar gelinlik nasıl saklanır?

 

düğününüz bittiğinde muhtemelen etekleri kirlenmiş, üzerinde lekeler bulunan bir gelinlik karşınıza çıkacak. kirlenmiş olmasına üzülmenize gerek yok aslında, bu sizin gönlünüzce eğlendiniğinizi gösterir.

düğünden sonra ilk işiniz gelinliğinizi kuru temizlemeye vermek olsun. balayına gidecekseniz eşinizden dostunuzdan rica edebilirsiniz. çünkü kirlere ne kadar çabuk müdahale edilirse gelinliğiniz o kadar sıfırlanmış olacaktır. vereceğiniz kuru temizlemeci mümkünse sürekli iş yaptığınız veya etrafınızdan referans aldığınız bir yer olsun ki gelinlikte bulunan hassas noktaları ona uygun şekilde temizlesin. hassas noktaları siz yine de hatırlatın ki temizleme sonunda hüsrana uğramayın.

kuru temizlemeden aldığınız gelinliğinizin sığabileceği boyutta küçük bir kutu bulmanız gerekir. gelinlik dışında duvak, eldiven ve diğer aksesuarlarınızıda bu kutuya koyun. gelinliğinizi renksiz bir kağıda sarmanız nemi emer. ayrıca ayakkabı kutularından çıkan kibrit kutusu büyüklüğünde içinde minik toplar olan poşetlerden 3-4 tane koyabilirsiniz. bu poşetler hem kötü kokuyu önler, hemde nemi emer. ayrı bir alternatif ise naftalin poşetleridir.

ve son aşamada gelinliğinizi 6 ayda bir 24 saat boyunca havalandırmanız gerekir. bu hem gelinliğin sararmasını hemde üzerine sinen naftalin veya hava  kokusunun azalmasını engeller. gelinliğinizi 6 ayda bir havalandırmak küçük bir detay olsa da, sararan gelinlikten pek birşey yapılamayacağı için önemli bir unsur. yada son ihtimal olarak bu işler size zor geliyorsa satmayı düşünebilirsiniz.



2013 gelinlik modellerifotoğraf galerisi


Kaynak : kadinlar.co
ad gelinlik nasıl saklanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder