31 Ocak 2014 Cuma

'ak parti maalesef kararmıştır'

türkiye büyük millet meclisi’nde (tbmm) basın toplantısı düzenleyen ak parti İstanbul mebus muhammed çetin, bu milletin evlatlarına hakaretler edildiğini söyledi. hukukun alt üst edilerek, adaletin hükümetin mekanizması haline getirilmek istendiğini vurgulayan çetin, "ak parti, bu aşamada kararmıştır." dedi. çetin, varlık sebebini yitiren bir partide, daha çok kalmanın günahlarına ortak olacağından istifa ettiğini, milletvekilliğine bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.


muhammed çetin’in o konuşması


ak parti merkez yürütme kurulu’nun kati ihraç istemiyle tedbirli olarak müşterek disiplin kurulu’na havale ettiği çetin, düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı.


çetin konuşmasında, "ak parti maalesef kararmıştır. varlık sebebini yitirmiş partide kalmak günahlarına ortak olmak olacağından ak parti’den istifa ediyor, bağımsız mebus olarak siyasi hayatıma devam ediyorum." şeklinde konuştu.


ak parti merkez yürütme kurulu’nun "partiye zarar verdiği, parti içinde fitne yaratan konuşmalar yaptığı" gerekçesiyle kati ihraç istemiyle tedbirli olarak müşterek disiplin kurulu’na havale ettiği İstanbul mebus muhammed çetin, düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı.


"bİr çok arkadaŞim ayni Şeyİ yapacak"


yolsuzluk ve adaletsizlik karşısında ak parti’de daha çok kalamayacağını belirten çetin "bir çok arkadaşımın yakında aynı şeyi yapacağını göreceksiniz. birçok arkadaşımın aynı şeyi yapacağını çok yakında göreceksiniz. ak parti’de bizi konuşturmadılar. kimseyle temasta bulunmadım. İçerdeki hazımsızlığı biliyorum. çok kimse rahatsız. bunlar içerde konuşuluyor. yakında hepsi patır patır dökülür. bundan sonra özgürüm. bol bol konuşuruz" dedi.


çetin’in istifa etmesiyle İstanbul’da 17 aralık 2013 tarihinde başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası ak parti’den ayrılan mebus sayısı 8′e çıktı. rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından parti içine yönelik eleştirileri sebebiyle kütahya mebus İdris bal, ihracı istenince istifasını açıklamıştı.


ardından eski kültür ve turizm bakanı ertuğrul günay ile ankara mebus haluk özdalga ve İzmir mebus erdal kalkan, benzer süreçle partiden ayrıldı. eski İçişleri bakanı İdris naim Şahin ile İstanbul mebus hakan Şükür ve burdur mebus hami yıldırım ise haklarında disiplin işlemi olmamasına karşın başbakan tayyip erdoğan’ın yaklaşımına tepki göstererek ak parti’den ayrılmıştı.


çetin, nihayet bir buçuk ayda partiden kopan sekizinci mebus oldu. çetin’in istifasıyla ak parti’nin meclis’teki iskemle sayısı 319′a düştü.


hakan Şükür de kopmuştu


İktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilim ak parti’de yeni bir istifaya neden oldu. hakan Şükür’ün, iktidar ile cemaat arasındaki gerilimin tırmanmasının ardından istifası dikkat çekmişti. kütahya mebus İdris bal da, partiden istifa etmişti. 17 aralık operasyonunun ardından ise eski kültür ve turizm bakanı ertuğrul günay, ankara mebus haluk özdalga ve İzmir mebus erdal kalkan da, hükümetin yolsuzluk operasyonuna yaklaşımını eleştirererek istifa etmişlerdi.


cemaate yakın isim


cemaate yakınlığı ile bilinen çetin’in, bazı ak parti milletvekilleri ile konuşurken, "ayakkabı numaran kaç? bize neden ayakkabı kutusu gelmiyor?" dediği aktarılmıştı. ak parti milletvekilleri


volkan bozkır ve ali aşlık’ın çetin hakkında verdiği şikayet dilekçesi üzerine, disiplin kurulu harekete geçmişti. çetin, "milletvekilliğinden istifa edecek misin, diye soranlara da ‘benim ayakkabım büyük, beni satın alacak büyüklükte ayakkabı kutusu yok.’ demiştim. içten olduğum insanların yanında, özel bir ortamda konuşmuştum. basına veya kamuoyuna bir açıklama yapmamıştım" demişti. İhraç istemiyle disipline verilen çetin’in bugün ak parti’den istifa ettiğini bir toplantı düzenleyerek açıklaması bekleniyor.


muhammed çetİn kimdir?


muhammed çetin,16 kasım 1963′te eskişehir’de doğdu. babasının adı muhterem, annesinin adı memnune’dir.


öğretim üyesi prof. dr.; ankara üniversitesi dil ve tarih-coğrafya fakültesi İngiliz filolojisi bölümünü bitirdi. yüksek lisansını İngiltere’de leicester üniversitesinde dil öğretimi ve eğitim alanında, doktorasını ise derby üniversitesinde sosyal-siyasal hareketler alanında tamamladı.


amerika birleşik devletleri houston, texas ve east stroudsburg üniversitelerinde sosyoloji ve antropoloji dallarında öğretim üyeliği yaptı.


24. dönemde nato parlamenter asamblesi (natopa) türk grubu üyesi oldu.


çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde türkmence ile orta düzeyde fransızca ve arapça bilen çetin, evli ve 2 çocuk babasıdır.




'ak parti maalesef kararmıştır'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder