30 Ocak 2014 Perşembe

uluslararası yıldız erkekler basketbol turnuvası'na doğru

Türkiye Basketbol Federasyonunca 14 ülkenin katılımıyla istikbal ay düzenlenecek “Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası”na mücadele edecek 16 Yaş Altı Basketbol Milli Takımı, çalışmalarını sürdürüyor


Atatürk Spor Salonu’nda hazırlıklarını sürdüren 16 Yaş Altı Basketbol Milli Takımı Başantrenörü Onur Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası öncesinde iyi bir hazırlık turnuvası geçirmek istediklerini söyledi. 


Çetin, Türkiye’nin basketbol altyapısı konusunda çok mühim bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu bir hazırlık turnuvası ve bütün eksikliklerimizi gidermek istiyoruz. Avrupa’daki en büyük hazırlık turnuvasını geçireceğiz. Dünyanın çeşitli kıtalarından birçok memleket burada mücadele edecek. Dünya çapında bir organizasyon. Bu yüzden çok ciddiye aldığımız bir turnuva” dedi. 


Avrupa Şampiyonası’na hazırlık aşamasında mühim bir turnuva süreci geçireceklerine dikkati çeken Çetin, herhangi bir sakatlık sorunlarının bulunmadığını ve sıkı bir şekilde hazırlık yaptıklarını anlattı. 


“Bu yıl da yeni bir jenerasyonumuz var” diyen Çetin,”Türkiye’de basketbol olarak çok iyi bir genç altyapıya sahibiz. Bu takımda da ileriye dönük mühim potansiyele sahip oyuncular var. Bu yaş grubu için gerçekten mühim bir fizik avantajımız var ancak bunun sıkıntısını savunmada yaşayacağız. Buradaki birçok oyuncuyu, ilerideki yıllarda mühim yerlerde göreceğiz” şeklinde konuştu. 


Sakarya’da 2-8 Şubat’a düzenlenecek turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra  Finlandiya, Letonya, Rusya, Almanya, İsveç, Slovenya, Arjantin, Bulgaristan, Karadağ, Sırbistan, Fransa, Polonya ve Ukrayna ekibi katılacak. – Sakarya



uluslararası yıldız erkekler basketbol turnuvası'na doğru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder