30 Mart 2014 Pazar

anfield'da gol sağanağı, liverpool zirvede: 4-0

günlük haber oku

İngiltere Premier Lig’in 32. hafta mücadelesinde şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Liverpool, Anfield’da kuvvetli Tottenham’ı konuk etti.


Anfield’da L’pool rüzgarı


4 – 0


4


İsabetli şut


4


7


İsabetsiz şut


10


5


Korner


7


9


Faul


7


0


Sarı kart


2


0


Kırmızı kart


0


%57


Topla oynama


%43


İlk yarıda oyunun mutlak hakimi olan Liverpool, Tottenham kalesini abluka altına aldı ve 2 gol bulurken 1 topu da direkten döndü.


Henüz 2. dakikada Johnson’ın sağ kanattan taşıdığı atakta, altıpasa doğru ortasını yaptı. Vertonghen, topu ıskaladı. Hemen arkasındaki Kaboul, seken topu geç farkedince ters bir dokunuşla topu kendi ağlarına yolladı: 1-0


10. dakikada Coutinho, sol kanatta hareketlenen Suarez’e derinlemesine bir pas attı. Topun kontrolünü sağlayan Suarez, bekletmeden art direğe ortaladı. Müsait durumda yükselen Sturridge, topu ıskalayınca mutlak gol şansını değerlendiremedi.


16. dakikada hızlı kullanılan Taç atışında, bu sefer Suarez sağ kanatta topu alarak içeri ortaladı. Gerilerden gelen Coutinho, ceza sahası çizgisi üzerinden gelişine sert vurdu ancak çerçeveyi tutmadı.


25. dakikada Dawson’un hatalı art pasında savunmadan evvel topu kapan Suarez, hızla ceza sahasına yöneldi. Sol çaprazdan sert vuran Uruguaylı, topu filelerle buluşturarak bu sezonki 29. golüne imzasını attı: 2-0


27. dakikada Tottenham, ilk kez rakip kaleye geldi. Sağ kanattan etkili gelen konuk ekipte, penaltı noktasına doğru Naughton’un ortasını Eriksen denetim etti. Önünü boşaltarak şutunu çekmeye çalıştı ancak top savunmadan sekti. Dönen topta Sigurdsson irak mesafeden kafayla vurdu. Bu sefer kalede Mignolet topun hakimi oldu.


40. dakikada Rose ile bu sefer sol kanattan etkili çıkan Tottenham’da altıpasa doğru gelen ortayı savunma uzaklaştırdı. Ceza sahası sol çaprazında topu denetim eden Soldado, harika bir plase gönderdi ancak Mignolet aynı güzellikte çıkardı.


41. dakikada savunmanın hatasında topu çalarak sağ kanattan sıfıra inen Sterling, art direkte Suarez’i gördü. Uruguaylı’nın bas vuruşu, direkten dönerken, L’pool 3. gol şansını tepmiş oldu.


İlk yarı Liverpool’un 2-0′lık üstünlüğüyle sona erdi.


55′


İkinci yarıya dirençli başlayan Tottenham, Henderson’un frikikten gelen golüyle tamamen oyundan düştü.


Tutabilene aşk olsun


İkinci yarıya Tottenham, istekli başlamasına karşın Liverpool’un bulduğu 3. gol ile direnci tamamen kırıldı.


54. dakikada Sterling, sağ kanatta yaptığı verkaçla savunmanın arkasına sarktı. Kalecinin açılmasını fırsat bilen Sterling, topu penaltı noktası üzerinde daha uygun durumdaki Henderson’a çıkardı. Ancak Henderson’un vuruşu, farklı şekilde üstten dışarı çıktı.


55. dakikada Tottenham’ın presine rağmen tek paslarla iyi çıkan Liverpool’da Flanagan, sol kanatta kendi yarı sahasından aldığı topu rakip alana taşıdı ve Coutinho’ya bıraktı. Brezilyalı futbolcu, yaklaşık 25 metreden yerden sert vurdu ve Lloris’i bir kez daha mağlup ederek farkı 3′e çıkardı: 3-0


68. dakikada orta sahadan savunmanın arasına atılan derinlemesine pasa iyi hareketlenen Sturridge, topu penaltı noktası üzerinde denetim etti. Savunma ve kalecinin presine karşılık topukla şık bir vuruş yaptı ancak Lloris nihayet anda gösterdiği refleksle topu çelmeyi başardı.


75′te sol kanattan kullanılan serbest vuruşta, Henderson’ın ceza sahası içine yolladığı topa kimse dokunmuyor. Seken top, kalecinin bakışları arasında bir kez daha ağlarla buluşuyor: 4-0


85. dakikada Tottenham’da Eriksen ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluştu, önünü boşalttıktan sonra kaleyi yokladı ancak vuruşu farklı şekilde dışarı çıktı.


Kalan dakikalarda başka gol olmazken, Liverpool puanını 71′e yükselterek liderlik koltuğuna oturuyor.


MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN


!

Brendan Rodgers


Performans: 10/10


Rodgers, gerek oynadıkları futbol gerek gösterdikleri hırslı oyun ile tam bir şampiyon takım yaratmış durumda.


Steffan Freund


Performans: 4/10


L’pool’un dahil sahadaki baskılı futboluna karşı hiçbir önlem almadı. Sahada kaderine razı olan bir Tottenham izletti.


Liverpool seriye bağladı Üst üste 8. galibiyetine imza atan Anfield ekibi, toplamda yenilmezlik serisini ise 13 maça çıkardı. Son mağlubiyetini, 29 Aralık’ta Chelsea deplasmanında aldı.


Suarez atmaya devam ediyor Bu sezonun tartışmasız en iyilerinden olan Uruguaylı golcü, ilk yarıda attığı gol ile toplam gol sayısını 29′a yüksetti.


Attıkça atıyorlar Liverpool bu sezon 11. kez 4 ve 4 golün üzerinde atmayı başardı.



anfield'da gol sağanağı, liverpool zirvede: 4-0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder