30 Mart 2014 Pazar

fenerbahçe İlk kupayı aldı

günlük haber oku

Aziz Yıldırım’ın kupa sevinci


Burhan Felek Voleybol Salonu’nda peş peşe iki final oynayacak Fenerbahçe’de ilk olarak Fenerbahçe Grundig sahne aldı.


Challenge Kupası finalinin ilk maçında rakibine 3-2 yenilen, sarı-lacivertli takım, seyircisi önünde oynadığı mücadeleyi 25-22, 25-19 ve 25-17′lik setlerle kazanarak kupanın sahibi oldu.


Birinci set iki takımın birbirini denemesi ve etkili servis atarak oyun düzenini bozması ile geçti. Fenerbahçe Grundig, Miljkovic’in sert smaçları ile sayı bulunca, teknik molaları 8-6 ve 16-11 önde kapattı. Rakibin etkili smaçörü Starovic’i blokta durduran sarı-lacivertli takım, nihayet sayılara doğru sıkıntıya düşse de antrenör Castellani’nin aldığı molalar işe yaradı ve seti ev sahibi takım 25-22 kazandı.


İkinci sete Miljkovic’in etkili servisi ile başlayan Fenerbahçe, teknik molayı üstün bir oyunla 8-6 önde geçti. Marshall’ın köşelerden rakibi bunaltan hücumlarına karşı rakip Latina 15-15′te skoru eşitledi. İkinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başaran ev sahibi takım, bu seti de 25-19 aldı.


Üçüncü sette Marshall, smaçlarıyla takımının oyuna ağırlığını koymasını sağladı. İlk teknik molayı 8-5 ve ikinci teknik molayı da 16- 8 açık ara önde kapatan Fenerbahçe Grundig, bu seti de 25-17 kazandı ve rakibini 3-0 mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı.


Karşılaşmanın ardından, sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyet, büyük mutluluk yaşadı.


Bu arada, maçın 3. setinde skor 21-16 Fenerbahçe Grundig lehine sürerken, iki takım antrenörü arasında gerilim yaşandı. Maç sonunda ise her iki ekibin teknik ekipleri arasında arbede oldu. Araya girenler olayın büyümesini engelledi.


Salon: Burhan Felek Voleybol


Hakemler:   Martin Hudik(Çek Cumhuriyeti), Sanja Miklosic(Slovenya)


Fenerbahçe Grundig: İbrahim Başaran, Miljkovic, Fonteles, Emin Gök, Arslan Ekşi, Marshall (Serkan Kılıç, Metin Toy, Ceyhun Tendar, Turgay Doğan, Uğur Güneş)


Andreoli: Skrimov, Verhees, Sottile, Noda Blanco, Candellaro, Starovic (Rossini, Micholovic, Fragkos)


Setler: 25-22, 25-19, 25-17


Süre: 74 dakika (25, 23, 26)



fenerbahçe İlk kupayı aldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder