30 Mart 2014 Pazar

barcelona'nın kalesi pinto'ya emanet

günlük haber oku

ÖZEL HABER | Yasin Madyb İlgün


Barcelona’da Victor Valdes’in beklenmedik bir şekilde sezonu kapatmasıyla birlikte kale Sebastian Pinto’ya kaldı. Barça’nın ofansif futbolu da göz önüne alındığında yıllardır eleştirilen Valdes’in kalesini koruyacak olan Pinto’nun durumu çok daha çok eleştiri getirebilir.


Bu sezonki performansıyla La Liga’da herkesin takdirini kazanan ve Barcelona’da büyük ihtimalle nihayet sezonunu oynayan Valdes, aynı zamanda 2014 Dünya Kupası’nı da yüksek ihtimalle kaçıracak. Bu sezon La Liga’da 26 maçta 13 kez kalesini gole kapatan Valdes sadece 21 gol yemiş ve maç başına 2.31 şut kurtarma ortalaması yakalamıştı. Şampiyonlar Ligi’nde de oldukça kritik maçlar çıkaran tecrübeli ag bekçisi, yerini 80 maçta kalesinde 62 gol gören Pinto’ya bırakacak.


Pinto’nun maç başına top kurtarma oranının 1.24 olması da Katalan taraftarları biraz düşündürüyor. 38 yaşındaki ag bekçisinin fiziki hantallığı da özellikle Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’nın canını yakabilir. Bu sezon 6 La Liga maçına çıkan Pinto bu maçlarda kalesinde 4 gol görürken sadece 2 kez kaleyi gole kapatabildi.


Belki de Barça kalesinde en iyi sezonunu geçirirken Celta maçında sakatlanan Valdes, yıllarını verdiği Katalan devinin formasını da nihayet kez giymiş olabilir.



barcelona'nın kalesi pinto'ya emanet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder