30 Kasım 2013 Cumartesi

derbi maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile yaptıkları derbide, sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu’nun yerine orta alanda Raul Meireles’e görev verdi. 


Sakatlığı nedeniyle 2 aydır forma giyemeyen Portekizli futbolcu, 6 maç sonra Beşiktaş derbisiyle birlikte takıma döndü. Ligde en son 6. haftadaki Gençlerbirliği mücadelesinde forma giyen Meireles, 3 haftalık sakatlık sürecinin ardından da nihayet 3 maçta kadroya girememişti.


Sarı-lacivertli takımın orta alandaki mühim ismi Mehmet Topal da sakatlığının ardından derbide görev aldı.


Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu’nun yanı sıra yabancı kontenjanına takılan Cristian, Yobo, Holmen ve Kadlec derbide forma giyemedi.   


 


Forvetteki tercih Emenike 


 


Teknik direktör Ersun Yanal’ın, Beşiktaş karşısında forvetteki tercihi Emmanuel Emenike oldu. 


Emenike ile Webo arasındaki tercihinde Nijeryalı futbolcuyu seçen Yanal, Emenike’yi ligde iki maç sonra 11 kişilik kadroya dahil etti. 


Emenike bu sezon ligde 7. kez ilk 11′de sahaya çıkarken, bu sezon bütün maçlarda forma giyen Webo maça 4. kez yedek kulübesinde başladı.   


Cristian 5 hafta sonra kadronun dışında


 


Fenerbahçe’nin ligde yaptığı nihayet 5 maçta ilk 11′de sahaya çıkan Cristian, derbide 18 kişilik kadronun dışında kaldı. 


Teknik direktör Yanal orta alandaki tercihini Meireles’ten yana kullanınca, Brezilyalı futbolcu yabancı kontenjanına takılarak kadroya giremedi.


Brezilyalı futbolcu forma giydiği nihayet 5 maçta sarı-lacivertli takımla 5 kez galibiyet sevinci yaşamıştı. 


 


 - Hababam Sınıfı koreografisi


 


Fenerbahçeli taraftarların Hababam Sınıfı koreografisi ve karşılaşma öncesi statta çalınan film müziği, derbi öncesini oldukça neşeli bir atmosfere çevirdi


Sarı-lacivertlilerin, ‘Hababam Sınıfı’ filminin anımsattığı koreografide tribünde “Hababam Güm Güm Güm” yazısı yazıldı. “Hababam” kelimesi pankart şeklinde tribünün arkasına asılırken, taraftarların ellerinde taşıdıkları renkli kartonlarla “Güm Güm Güm” yazıldı ve altında da “Aç kapıyı Veysel Efendi Fener geliyor” pankartı açıldı. 


Koreografinin sergilendiği sırada Hababam Sınıfı müziği çalınırken, statta oldukça neşeli bir atmosfer oluştu. 


 


Diğer notlar


 


Karşılaşmada 180 muhabir ve yazar, 33 kameraman ve 86 foto muhabiri olmak üzere toplam 299 basın mensub göre yaptı. Dört yabancı gazeteci de derbiyi tribünden takip ediyor. 


Derbi için statta ve stat çevresinde yaklaşık 3 bin görevli güvenliği sağlıyor. Stat kapıları saat 17.00′den itibaren açıldı ve taraftarlar tribünlerdeki yerlerini almaya başladı. 


Beşiktaş taraftarının stattan izleyemediği maçta konuk seyirci tribünü boş kalınca, bu bölüme de Fenerbahçeli taraftarlar oturdu. – İstanbul



derbi maçtan notlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder