20 Aralık 2012 Perşembe

21 Aralık 2012 Maya Takvimi neden bitiyor?

Maya takvimine göre 21 Aralık'ta dünyanın sonu gelecekmiş. Fakat bunun sadece bir hurafe olduğunu düşünen kişi sayısı çok fazla.

Nasa ise bu konu hakkında pek bir bilgi vermiş değil.

Mayaların takviminin bittiğini gören bizim şirinceliler ise, fırsattan istifade edip kıyamet burada kopmayacak deyipte evlerinin odalarını gecelik 1.000$ dan kiralıyorlar :) Dünyayı adeta bir kasırga gibi saran Maya takvimi söylentileri Türkiye'de, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı bile açıklama yapmaya mecbur bıraktı. Öyle ki Amerika'nın en prestijli kurumlarından NASA bile bu konuda açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

MAYA TAKVİMİNE GÖRE 21 ARALIK 2012'DE NE OLACAK?

Bazı uzmanların araştırmalarına göre 21 Aralık 2012 tarihi, maya takviminin sonu değil, döngüsel uzun sayım takviminin 13 baktumdan oluşan kısımının son günüdür. Yani zamanın sona ermesi veya maya takviminin sona ermesi gibi bir durum yok. Ancak 13. baktumun bu son gününde (ki 21 Aralık gündönümüdür: güneşin dünyaya en uzak olduğu an) yeni çağa geçecek olan insanoğlunun bir felaket yaşayacağına inanılıyor. Tabii bu felakete yönelik çeşitli teoriler var. Ayrıca diğer bir kısım görüş de bu tarihte insanlığın büyük bir atılım yapacağına inanıyor. Bazı kaynaklarda bu tarih foton çağına geçiş olarak adlandırılmakta... Bu tarihte zarar görmeyeceğine inanılan İzmir'in Şirince ve Fransa'nın güneyindeki Bugarach köylerine ulaşmak isteyenlerin tek yön uçak bileti talebinin arttığı kaydedildi. En ucuz uçak bileti alternatiflerini karşılaştırmalı olarak sunan Skyscanner Digital Platformu, kıyamet kehaneti nedeniyle belirtilen iki noktaya olan tek yönlü uçuş aramalarında önemli artış gözledi. İnternet sitesi, Fransa'nın güneyine tek yönlü uçak bileti aramasının yüzde 41, İzmir'e yapılanlarda ise yüzde 30 artışı kaydetti.
ad 21 Aralık 2012 Maya Takvimi neden bitiyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder