28 Ekim 2013 Pazartesi

dikkat 'paşa' Çıkabilir!: 3-2

Spor Toto Süper Lig’de üst sıraları ilgilendiren maçta Trabzonspor, Kasımpaşa’ya konuk oldu. Maçta birbirinden güzel 5 gol atıldı…


Kasımpaşa daha baskın…


Karşılaşma oldukça hareketli başladı. Her iki takımın da pozisyonlar bulduğu ilk devrede atılan goller de göz doldurdu.


3 – 2


7


İsabetli şut


4


10


İsabetsiz şut


7


5


Korner


6


16


Faul


26


2


Sarı kart


6


0


Kırmızı kart


1


%54


Topla oynama


%46


18. dakikada Kasımpaşa Kerem Şeras’ın şık golüyle 1-0 öne geçti. Trabzonspor yarı alanı sol çaprazda topu alan Kerem’in irak mesafeden yaptığı sert ve düzgün vuruşta meşin yuvarlak irak köşeden ağlara gitti: 1-0


22. dakikada konuk takım yarı sahasında topu alan Babel’in içeri sokularak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Onur’da kaldı.


24. dakikada Trabzonspor, Henrique’nin golüyle skora denge getirdi. Malouda’nın sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Isaksson’dan dönerek, kale sahası üzerindeki Henrique’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak bu kez de taraf kale direğinden oyun alanına geldi ancak pozisyonu iyi takip eden Henrique, kale sahası içinde uygun durumda topu ağlara yolladı: 1-1


36. dakikada Scarione’nin ceza alanı yayı üzerinden kullandığı serbest vuruşta barajı geçen top, taraf ağlarda kaldı.


40. dakikada Kasımpaşa bir kez daha evvel geçti. Castro’nun yaklaşık 35 metreden yaptığı sert vuruşta kaleci Onur topu nihayet anda güçlükle kornere tokatladı. Sol köşeden Scarione’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte yaşanan karambolde topu önünde bulan Adem Büyük, açısı dar olmasına rağmen düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı irak köşeden ağlara gönderdi: 2-1


Kalan dakikalarda iki takım adına da mühim bir pozisyon olmadı ve mücadelenin ilk yarısı 2-1 Kasımpaşa’nın üstünlüğüyle sona erdi.


Paşa kazanmayı bildi


!69′


Olcan soldan ceza alanına girdi. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda şut – pas arasında kalıp nihayet vuruşu kötü yapınca pozisyon aut ile sonuçlandı.


52. dakikada Olcan’ın sol çaprazdaki Yusuf’a uzun gönderdiği topu Yusuf, kafasıyla ceza alanına indirdi ama top kaleci Isaksson’da kaldı.


55. dakikada Trabzonspor atağında Bosingwa, Babel’den çok güzel sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama top kaleci Isaksson’da kaldı.


61. dakikada Kasımpaşa harika organizasyona 3′ü buldu. Scarione, Malki’yle duvar pası yapıp ceza alanına girdi ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 64. dakikada Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Kasımpaşa savunması topu uzaklaştırdı.


Trabzonspor, 68. dakikada bir serbest vuruş kazandı. Olcan Adın topu sol ayağıyla doğrudan kaleye gönderdi ve top sağ köşeden ağlarla buluştu.


69. dakikada inanılmaz bir gol kaçtı. Olcan soldan ceza alanına girdi. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda şut – pas arasında kalıp nihayet vuruşu kötü yapınca pozisyon aut ile sonuçlandı. 76. dakikada Aykut Demir, rakibine yaptığı faulden sonra sarı kart gördü. Aykut itirazlarını sürdürünce ikinci sarı kart ve kırmızı kartı gördü. 79. dakikada Kasımpaşa savunmasının arkasına koşu yapan Janko’ya atılan yüksek topta savunma araya girdi. 83. dakikada Kasımpaşa atağında ceza alanı dışında topla buluşan Kerem’in ceza alanı içi sol çaprazındaki Scarione’ye ara pasında araya giren Giray topu kornere gönderdi. 85. dakikada Kasımpaşa’da Adem rakip ceza sahasına uygun bir pozisyon bulup şut açısı yakaladı ancak ayağı kayınca yere düştü ve pozisyon sona erdi.


88. dakikada Olcan’ın pasında Janko topu sol çaprazdaki Bamba’ya indirdi ve Bamba aşırtma bir vuruş denedi ama top az farkla üst ağlarda kaldı.


Son düdükle birlikte kazanan Kasımaşa, puanını 18 yaptı ve ligde 2. sıraya yerleşmeyi başardı.


MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN


!Shota Arveladze


Performans: 8/10


Doğru düzende maça başladı. Golleri bulduktan sonra da Tempoyu kendisi ayarladı. Farkı 1′e indikten sonraki hamleleri de oldukça akıllıcaydı.


Mustafa Reşit Akçay


Performans: 5/10


Kasımpaşa’nın hücum gücü karşısında eli kolu bağlı kaldı. Farkı devamli indiren taktikleri verdi ancak mağlubiyeti önleyici hamleleri yapacak gücü yoktu.


Trabzonspor’da değişiklikler Son olarak UEFA Avrupa Ligi’nde Polonya’nın Legia Varşova takımını evinde 2-0 mağlup eden Trabzonspor’da teknik direktör Akçay, Kasımpaşa karşısında ilk 11′de 2′si mecburi olmak üzere 3 değişikliğe gitti. Legia Varşova maçında sakatlanan Adrian’ın yerine Soner Aydoğdu’yu tercih eden Akçay, geçen hafta kırmızı kart gören Mustafa Yumlu’nun yerine ise stoperde Giray Kaçar’ı oynattı. Bordo-mavililerin teknik direktörü, nihayet maçta rakip fileleri havalandıran Janko’yu kulübede oturtarak, bu oyuncunun yerine Yusuf Erdoğan’a şans verdi. Bordo-mavililerde Adrian ve Mustafa dışında, sakatlığı bulunan Colman ile yabancı kontenjanı nedeniyle Alanzinho da kadroda yer almadı.


Kasımpaşa’da da değişiklik… Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, geçen hafta Gençlerbirliği’ni deplasmanda 3-1 yendikleri maçın 11′inden sadece bir değişiklik yaptı. Arveladze, hafif sakatlığı bulunan Viudez’i yedek kulübüsinde oturturken yerine Adem Büyük’e şans verdi. Lacivert-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Fritzler, Orhan Şam, İbrahim Halil Çolak kadroda yer almadı. Teknik direktör Arveladze, Özer Hurmacı ile yabancı kontenjanı nedeniyle Coulibaly’i de ilk 18 kişilik kadroya almadı.


Yoğun bir alaka var Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan karşılaşmaya taraftarlar yoğun alaka gösterdi. Kasımpaşa taraftarları, lacivert-beyazlı ekibin ligde kendi sahasında oynadığı diğer maçlara oranla Trabzonspor karşılaşmasında tribünlerin tamamına yakınını doldurdu. Trabzonsporlu taraftarlar ise kendilerine ayrılan kale arkası tribündeki bölümü tamamen doldurdu. Yaklaşık iki bin bordo-mavili taraftar maç öncesinde takımlarına tezahüratlarla moral verdi. Sahaya her iki takımın futbolcuları, geçtiğimiz günlerde vefat eden 1461 Trabzon’un teknik direktörü Kadir Özcan için,”Kadir Özcan’ı saygıyla anıyoruz” pankartıyla çıktı. Bu pankart taraftarlardan büyük alkış alırken, Özcan için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Öte yandan karşılaşmayı Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan da takip etti.



dikkat 'paşa' Çıkabilir!: 3-2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder